#sloopdefile  Niet straks, niet later, NU!

HomeUncategorized#sloopdefile  Niet straks, niet later, NU!
Tour de force 2020

#sloopdefile  Niet straks, niet later, NU!

Nu gaat het gebeuren, samen slopen we de file. Gisteren weer een half uur extra op de terugweg.. Dat is een gemiddelde snelheid van 16.8 km/h,  50 minuten over 14km. Ik zat daar dik te worden in mijn CO² kanon op 4 wielen terwijl ik sneller, gezonder en gelukkiger was geweest met een heerlijke fietstocht. Sorry Nijmegen, slechte keus, ik was echter niet alleen want op de Energieweg was bijna alle bewegingsenergie weg. Willen de Nijmegenaren niet fietsen dan?! Staan we liever in de file?!

Op de ecomobiel-beurs waren volgens de statistieken bijna 900 bezoekers uit Nijmegen 34% geïnteresseerd in LEV, 55% geïnteresseerd in Mobility services, 61% geïnteresseerd in elektrische bedrijfsvoertuigen of hybride -> 3 a 400 geïnteresseerde Nijmegenaren.  Daarvan was meer dan de helft bevoegd direct B2B beslissingen te maken. Lieve mensen kom langs voor een kop koffie bij Dutch Bicycle Center!

Toch gaan particulieren en bedrijven vooral met de auto;  41 uur file per persoon per jaar. Dat maakt 86 miljard kilometer aaneengesloten blik. Volgens de rekenkamer is er een kostenbesparing mogelijk van 400 miljoen per jaar. Op 8 december 2017 werden de kosten door file in 2016 zelfs op 1.2 miljard geschat. Als iedereen dat geld uit zou geven aan de budgetklapper op su-so.nl zou iedere 17e Nederlander een gratis elektrische vouwfiets kunnen gebruiken om de file en de binnenstad te vermijden. Dat betekend dat alleen mijn bedrijfje al meer dan 20% file en parkeer ellende op zou kunnen lossen. Komende 5 jaar wordt echter juist 28% meer reistijd ingeschat.

Is er ook nog goed nieuws? Jazeker: het is lente en fietsen is feest! Doe mee en #sloopdefile op su-so.nl

POST A COMMENT