Heel Holland Fietst!

HomeUncategorizedHeel Holland Fietst!
Brompton icon

Heel Holland Fietst!

Heel Holland Fietst e-Mobiliteit Festival

Morgen begint HEEL HOLLAND FIETST bij het Dutch Bicycle Center Nijmegen. Deze keer zal het evenement groter van opzet zijn.

Bedrijven en werknemers klaar? Fietsen maar!

Locatie: Dutch Bicycle Centre (terrein voormalige Honig fabriek)
Waalbandijk 8, Nijmegen
Datum: Vrijdag 5 april 2019: 12:00 – 21:00 uur
Zaterdag 6 april 2019: 10:00 – 17:00 uur
Toegang is

gratis!

Van harte welkom!
We nodigen werkgevers, werknemers en andere geïnteresseerden uit. Kom bij deze 2019-editie van Heel Holland Fietst aanwezig zijn. Of zij nu aan de knoppen staan bij een grote onderneming, zelf regelmatig in de file staan en op zoek zijn naar een alternatief óf gewoon nieuwsgierig zijn: iedereen is welkom.

Gezonde medewerkers, minder file, minder parkeerstress en een beter milieu.

Allemaal argumenten die passen bij modern en duurzaam leven én ondernemen. Speciaal voor ondernemers, HR-managers en forenzen die nu wel eens willen weten wat e-mobility voor hen kan betekenen. Komt dat zien want op vrijdag 5 en zaterdag 6 april is er bij het honig terrein van alles te zien en te beleven.
Tijdens het Festival presenteren tientallen leveranciers hún duurzame alternatief voor de auto. Denk aan Vouwfietsen, elektrische vouwfietsen, e-bikes en speed pedelecs. Deelnemers kunnen een e-bike uitproberen en zelfs deelnemen aan een toertocht door Nijmegen. Kom zelf ervaren hoe je op een elektrisch vervoersmiddel snel, aangenaam en duurzaam van a naar b gaat.
De e-bike toertochten starten op vrijdag 5 april van 12.00-15.00 u en zaterdag 6 april van 10.00-13.00 u vanaf het Dutch Bicycle Centre.
Masterclasses op vrijdag 5 april
De organisatie biedt ook op vrijdag 5 april inspirerende masterclasses aan werkgevers. Bijvoorbeeld rond vitaliteit en gezondheid, maar ook rond fiscale regels. Leander Witjes, werkzaam bij Politie Oost-Nederland én een van de door het ministerie aangewezen landelijke fietsambassadeurs, zal deze masterclasses begeleiden. Ook fietsambassadeur Carlo Buise van de Radboud Universiteit/Campus Heijendaal is aanwezig.

Er zijn twee masterclassrondes: van 13.30-14.30 u en van 15.00-16.00 u. Aanmelden voor de masterclasses kan via aanmelden@slimschoononderweg.nl.
Sprekers masterclasses:
• Peter Soonius is als programmamanager mobiliteit verbonden aan Stichting Natuur en Milieu. Peter gaat in op de mogelijkheden van organisaties en bedrijven om invulling te geven aan de CO2-doelstellingen in relatie tot mobiliteit.
• Max Mooij is programmamanager bij de Fietsersbond. De Fietsersbond stimuleert, samen met werkgevers, woon-werkverkeer op de fiets. Met inzet van de programma’s Fietsvriendelijk Bedrijf en LoveToRide gaan we voor meer gefietste en minder autokilometers.
• Marcel Swaak, directeur van Mobilys (zakelijke mobiliteit), gaat in op de voordelen van de nieuwe belastingwetgeving 2020 voor werkgevers en werknemers. Specifiek de fiscale bijtelling (7%), als secundaire arbeidsvoorwaarde in te zetten voor het woon-werkverkeer (e-bikes).
• Koen Eising, directeur MVO/CSR bij Alliander, spreekt vanuit zijn betrokkenheid bij de vereniging SamenOm. Deze nieuwe vereniging verenigt alle bedrijven en organisaties die het zakelijk fietsverkeer op originele en positieve wijze willen stimuleren.

TOERTOCHT | Het evenement is niet exclusief voor de werknemers van het bedrijfsleven. Ook vrij toegankelijk voor geïnteresseerde particuliere consumenten. Op zaterdag zal een e-bike toertocht georganiseerd worden, waarmee deelnemers het mooie van Nijmegen te zien krijgen en tegelijkertijd e-bikes kunnen testen.
De opzet van HEEL HOLLAND FIETST is dat het niet alleen een informatief maar ook een gezellig evenement wordt met muziek en een terras.

VEEL PROMOTIE | Naast Su-so.nl zullen tientallen merken aanwezig zijn met hun e-bikes, e-steps en aanverwante producten en diensten of informatie. Als entertainment wordt het Bakfietsfestival ‘ingefietst’, door middel van een aantal speciale bakfietsen met dj-bakfiets, bierfiets, foodbike, et cetera. Bovendien zal er live muziek aanwezig zijn om de gezellige sfeer nog meer te verhogen.

SuSo – Sustainable solutions –  See U SOon

POST A COMMENT